Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst

Ons verhaal - Sinds 2001

Amsterdam Circle Line is het toeristische zusje van Smidtje Luxury Cruises. Beter bekend onder de claim ”de Amsterdamse gastvrijheid”, ‘t Smidtje richt zich op het organiseren van bedrijfs- en privé bootevenementen.

Hoe het allemaal begon …

Smidtje Luxury Cruises is in 2001 in Amsterdam opgericht door Tomas de Smidt. Al van jongs af aan had Tomas iets met water en zeilen. Zijn vader en grootvader namen hem vaak mee zeilen op de Noordzee en toen zijn oom Ben Bosboom de watertaxi in Amsterdam oprichtte, raakte hij geïnteresseerd in grote gemotoriseerde boten. Van waterfietsen schoonmaken tijdens zijn middelbare schooltijd tot schipper door de Amsterdamse grachten naast zijn studie. De vrijheid van het varen en de gezelligheid was zijn brandstof.

Alles zelf kunnen regelen van A tot Z was zijn droom; zijn eigen rondvaartbedrijf. In 2001 begon hij letterlijk en figuurlijk aan zijn droom te timmeren op de woonboot van zijn moeder aan de Ruysdaelkade. Zij runde een bloemenzaak vanaf deze woonboot, ookwel de Bloemenboot. Zijn broer, Tijn, timmerde een mini kantoortje op het buitendek van de Bloemenboot. Ondertussen kocht Tomas zijn eerste boot, ‘t Smidtje, en Smidtje Luxury Cruises was geboren. Overdag nam hij boekingen aan, ‘s avonds was hij ook de kapitein op het schip. Het bedrijf floreerde snel. Waarbij het streven was: elk jaar één boot erbij.

Geschiedenis Amsterdam Circle Line

Tijdens de zomervakanties merkte Tomas dat zijn vloot minder vaak voer, hij besloot een toeristisch zusje van Smidtje Luxury Cruises op te zetten en hier goed op in te spelen. Hij noemde het ”Amsterdam Circle Line”, het leukste rondje in Amsterdam. Hij begon met een aantal semi-open sloepen vanaf het Anne Frank Huis te varen. Het Nederlandse weer is onvoorspelbaar, zo konden mensen met zowel zon als regen genieten van het rondje Amsterdam. Dit concept sloep aan, en ondertussen liet Tomas grotere semi-open rondvaartboten bouwen. Deze rondvaartboten vormen nu de basis van de Amsterdam Circle Line.

Amsterdams karakter

Het Amsterdamse karakter is een belangrijke eigenschap van beide bedrijven. Tomas is zelf een geboren Amsterdammer, en heeft in de loop van de jaren ook Amsterdamse medewerkers en klanten aan zich weten te binden. Dat is een van de redenen waarom Harry Slinger, een echte ras Amsterdamse zanger, zich aan ons merk wil binden. Hij ruilt zelfs eens per maand zijn theater in voor een van onze schepen en maakt vanaf het water theater voor besloten gezelschappen. Voor de Amsterdam Circle Line heeft hij de mooiste verhalen van Amsterdam verzameld. Wij vinden dat iedere gast bij ons aan boord een glimp moet opvangen van het échte Amsterdam. Dat kan alleen met verhalen van lokale ras Amsterdammers. Harry is niet alleen geboren en getogen Amsterdammer, hij ademt de stad en noemt het ”zijn” stad.

Leer ons kennen!

De naam Bloemenboot wordt nog steeds gebruikt en is ons hoofdknatoor. Als er vragen zijn over onze Amsterdamse rondvaart of een mogelijke samenwerking wil bespreken ben je van harte welkom voor een kop koffie op de Bloemenboot. Ruysdaelkade 174, 1072 AT Amsterdam.